Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Micropobles i Torrebesses assumeixen l'organització de la Setmana de la Pedra Seca

Aljub al terme municipal de Torrebesses
Aljub al terme municipal de Torrebesses

DIVENDRES 29 JULIOL 2022

L'Associació de Micropobles de Catalunya, a través de l’Ajuntament de Torrebesses, assumeix des d’aquest any l’organització de l'esdeveniment i prenen el relleu d'ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya), entitat impulsora de la iniciativa a través del projecte COL·LABORAxPAISATGE. ADRINOC, creadora i impulsora de la iniciativa, manté la seva vinculació amb la iniciativa i després de liderar-ne les dues primeres edicions col·laborarà també en la de 2022.

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i president de Micropobles, ha destacat i agraït “la gran feina realitzada per ADRINOC en el marc de COL·LABORAxPAISATGE impulsant aquest projecte que dóna valor a la pedra seca i incentiva activitats al voltant d’aquest patrimoni, així com al seva protecció”. “Des de Torrebesses i Micropobles assumim amb il·lusió el repte de mantenir i fer créixer la Setmana de la Pedra Seca”, ha afegit. Per la seva banda, Santi Reixach, president d’ADRINOC, ha valorat molt positivament el relleu pres per ambdues entitats: “Estem segurs que aquest relleu permetrà consolidar la Setmana de la Pedra Seca a llarg termini i seguir posant en valor aquest patrimoni, ofici i tècnica a casa nostra”.

L'edició de 2022 de la Setmana de la Pedra Seca tindrà lloc del 25 de novembre al 4 de desembre. La iniciativa recollirà activitats arreu dels Països Catalans amb l'objectiu de fer visible i donar valor al patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com a l’important teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries en què se sustenta el seu coneixement, divulgació i manteniment. Les inscripcions d'activitats per formar part de la iniciativa estan ja obertes a institucions, entitats públiques i privades i col·lectius vinculats al manteniment i difusió del patrimoni la pedra seca. 

En aquest sentit, i seguint la línia iniciada per ADRINOC, es treballa per aplegar el màxim nombre d’entitats col·laboradores i activitats pensades per tots els públics: jornades, tallers, visites, exposicions o accions de voluntariat. Per participar en la Setmana de la Pedra Seca només cal organitzar una activitat relacionada amb aquesta temàtica entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022. La convocatòria està oberta a institucions, entitats públiques i privades, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca. Les inscripcions poden fer-se ja a través del formulari disponible al web: www.setmanapedraseca.cat

 La Setmana de la Pedra Seca 2022 coincidirà amb el 4rt aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Galeria d'imatges

Document Actions