Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Pedra Seca a la XII Trobada de Pedra seca i Arquitectura tradicional de Cadaqués

La XII Trobada de Pedra seca i Arquitectura tradicional celebrada a Cadaqués ha reunit durant quatre dies a multitud d'experts al voltant de la conservació i difusió de l'art de la pedra seca. A un mes de la celebració de la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca, hem pogut exposar-hi l'origen i evolució del projecte.

Presentació de la Setmana de la Pedra Seca a Cadaqués
Presentació de la Setmana de la Pedra Seca a Cadaqués

DILLUNS 23 OCTUBRE 2023

Aquest diumenge 22 d’octubre hem tingut ocasió de presentar la Setmana de la Pedra Seca en el marc de la XII Trobada de Pedra seca i Arquitectura tradicional celebrada a Cadaqués. Hem tingut ocasió de compartir amb els  assistents l’origen del projecte, impulsat per l’Associació per al desenvolupament rural integral – ADRINOC, fins al relleu que prenien l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de Torrebesses fa poc més d’un any. La presentació ha servit també per repassar l’evolució de les xifres d’activitats assolides, la seva tipologia, així com la gran tasca del teixit associatiu per fer possible la conservació i difusió del patrimoni de la pedra seca.

La quarta edició de la Setmana de la Pedra Seca es celebrarà entre el 24 de novembre i el 3 de desembre i comptem ja amb una quarantena d’activitats confirmades i a la Trobada de Cadaqués hem posat de relleu que enguany la meitat de les propostes que ens estan arribat provenen d’entitats que hi participen per primera vegada. Un símptoma, sense dubte, de l’interès per aquest patrimoni i de la implicació del territori per conservar-lo. El termini d’inscripcions d’activitats per formar part de la Setmana de la Pedra Seca estarà obert fins al 17 de novembre de 2023. Trobareu tota informació, calendari i mapa d’accions, així com el formulari d’inscripció d’activitats a www.setmanapedraseca.cat

Per l’equip de la Setmana de la Pedra Seca ha estat un luxe poder compartir algunes de les dades rellevants del projecte en un fòrum especialitzat com aquest en el qual hem après molt sobre altres iniciatives al voltant de la conservació i difusió de l'art de la pedra seca.

El nostre agraïment a l’Associació per la Pedra seca i l’Arquitectura tradicional (APSAT) i a l’Ajuntament de Cadaqués que ens hagin facilitat formar part d'aquest esdeveniment i l’enhorabona per l’organització de l’esdeveniment. La nostra felicitació també als Amics de l’Arquitectura Popular pel Premi Pedra Seca 2023 i molts encerts a Andorra, que serà seu de la XIII Trobada de Pedra Seca i Arquitectura Tradicional al 2025