Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Pedra Seca 2022 preveu assolir el centenar d’activitats

La iniciativa s'ha presentat oficialment en el marc de la inauguració de l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya' a Bellvís. Les inscripcions d'activitats per formar part de la Setmana de la Pedra Seca estaran obertes fins al 18 de novembre.

DIVENDRES 07 OCTUBRE 2022

                              

La tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca , que se celebrarà entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022, treballa per assolir el centenar d’activitats arreu del territori.  A poc menys de dos mesos de l'esdeveniment, s’estan recollint totes les propostes i les inscripcions es mantindran obertes fins al 18 de novembre.  

 La presentació oficial de la setmana s'ha fet aquest dijous a Bellvís en el marc de la inauguració de l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya', una mostra itinerant que apropa el coneixement d'aquesta tècnica arreu de Catalunya. L'exposició es podrà veure entre 6 d'octubre i el 6 de novembre al Casal cultural Sebastià Serrano. Estarà oberta de dilluns a divendres de 9h a 14h i durant les tardes en l'horari de biblioteca. Es tracta d’una exposició organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per  l’Associació per la Pedra Seca i l’ Arquitectura Tradicional (APSAT). Joan Maria Vives, membre de l'APSAT, ha remarcat que aquesta exposició “posa en valor la feina dels nostres avantpassats”. 

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i president de l'Associació de Micropobles de Catalunya, ha animat a institucions i entitats a participar a l'esdeveniment proposant activitats "que permetin la descoberta d'aquest patrimoni essencial a la mediterrània i que explica part de la nostra història".

Per la seva banda, Joan Talarn, alcalde de Bellvís i president de la Diputació de Lleida, ha destacat que “la pedra seca és un signe distintiu i singular del món rural, una d’aquelles oportunitats que ens serveixen per a mostrar el nostre caràcter com a poble resilient i que sap trobar les bases del seu futur en allò que sabem fer millor que d’altres i que reflecteix aquella dita que ‘el bon català de pedra fa pa’”.

 La convocatòria està oberta a institucions, entitats públiques i privades, col·lectius i grups de voluntaris i voluntàries vinculades al manteniment i difusió del patrimoni i/o l’ofici de la pedra seca. El formulari d'inscripció pot trobar-se al web de l'esdeveniment: www.setmanapedraseca.cat

 La Setmana de la Pedra Seca de 2022 coincidirà amb el 4rt aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Galeria d'imatges