Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 5ª Setmana de la Pedra Seca es celebrarà del 22 de novembre a l'1 de desembre de 2024

Com és habitual els actes de la Setmana de la Pedra Seca coincidiran amb l'aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. Aquest 2024 es compliran ja sis anys des de la declaració oficial.

DIJOUS 27 JUNY 2024

La 5ª edició de la Setmana de la Pedra Seca es celebrarà del 22 de novembre a l'1 de desembre de 2024. L’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de Torrebesses es posen un cop més al capdavant de l’organització de l’esdeveniment que té per objectiu donar veu i valor al patrimoni de pedra seca, el seu ofici i tècnica; així com a teixit d’entitats, col·lectius i persones voluntàries que treballen incansablement pel coneixement, la divulgació i el manteniment de la pedra seca arreu del territori.

La participació a la Setmana està oberta a entitats publiques i privades, institucions, col·lectius de persones voluntàries i administracions i únicament cal organitzar una activitat relacionada amb aquesta temàtica entre el 22 de novembre i l'1 de desembre de 2024.

El termini per inscriure les activitats està ja obert i pot fer-se a través del formulari del web oficial: www.setmanapedraseca.cat

La Setmana de la Pedra Seca va néixer l’any 2020 de la mà de l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya – ADRNIOC, que va impulsar la iniciativa a través del projecte COL·LABORAxPAISATGE. Després de liderar-ne dues edicions exitoses, l’any 2022 Micropobles i l’Ajuntament de Torrebesses prenien el relleu en l’organització de l’esdeveniment amb el compromís de mantenir i fer créixer la Setmana de la Pedra Seca. Amb aquest mateix objectiu encarem un any més la celebració de l'esdeveniment i, a més, sumem a Maite Oliva a l'equip organitzatiu per seguir consolidant el projecte. 

La celebració coincidirà un cop més amb la declaració d'aquesta tècnica com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, de la qual es compleixen sis anys aquest 2024. La Setmana de la Pedra Seca compta amb el suport i finançament de la Diputació de Lleida, així com amb la col·laboració de diferents entitats públiques i privades d’arreu del territori que contribueixen a la seva difusió.