Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca supera el centenar d'activitats

La tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, que se celebrarà entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022, ha superat el centenar d’activitats confirmades arreu de Catalunya les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, la Catalunya Nord i Andorra.

Reconstrucció de marge. FOTO: Ajuntament de Calafell
Reconstrucció de marge. FOTO: Ajuntament de Calafell

DIUMENGE 20 NOVEMBRE 2022

Divulgació, aprenentatge i descoberta són els tres grans eixos d’activitats que agrupa la Setmana de la Pedra Seca. El ventall d’activitats és molt ampli i entre les més de cent activitats confirmades per aquest 2022 hi ha exposicions, xerrades divulgatives, presentacions de llibres, jornades, sortides, tallers de construcció amb tècnica de pedra seca i voluntariats de reconstrucció de marges i barraques o de neteja d'entorn de barraques. A més, hi ha moltes propostes de descoberta del territori i de les construccions de pedra seca a través de rutes i visites guiades, caminades, excursions o rutes amb tastos de productes local. Algunes ja han començat aquest mes de novembre però el gruix  d’activitats es farà entre el 25 de novembre i el 4 de desembre de 2022. Tot plegat, enfocat a mostrar la quantitat, qualitat i diversitat del patrimoni de pedra seca al territori.

Entre els entitats organitzadores hi ha administracions públiques, biblioteques, museus, associacions culturals, centres excursionistes, denominacions d'origen o entitats que treballen pel món rural i per la defensa del medi ambient. Destaquen especialment les associacions i grups de defensa del patrimoni que treballen en diferents punts del territori per mantenir les construccions de pedra seca i donar a conèixer aquesta tècnica.

La 3a Setmana de la Pedra Seca coincideix amb el 4rt aniversari de la declaració d'aquesta tècnica com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i omplirà el mapa d’activitats al voltant de la pedra seca a Catalunya, Illes Balears, Comunitat Valenciana, la Catalunya Nord i Andorra. Tota la informació i el mapa d’activitats pot consultar-se al web www.setmanapedraseca.cat.