Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació del llibre 'La volta de de canó a l'arquitectura tradicional. Les cabanes de volta a la Fatarella' (Terra Alta)

Presentació del llibre "La volta de canó a l'arquitectura tradicional". Les cabanes de volta són el resultat tant del context econòmic, social i cultural de la Fatarella i dels seus voltants, com de la tipologia de pedra que s'hi localitza. La possibilitat d'obtenir la pedra i treballar-la afavoreix estructures complexes de construccions. La necessitat de resguardar persones, animals, els estris de treball al camp i disposar d'espais per assecar la collita en aquest context rural, dona lloc a la construcció de les cabanes de volta de canó. La recerca desenvolupada ha permès registrar i analitzar aquesta tipologia de construccions utilitzant l'eina de captura massiva de dades, la fotogrametria digital, de forma sistemàtica com mai abans s'havien realitzat.

  • Presentació del llibre 'La volta de de canó a l'arquitectura tradicional. Les cabanes de volta a la Fatarella' (Terra Alta)
  • 2022-11-30T17:30:00+01:00
  • 2022-11-30T18:30:00+01:00
  • Presentació del llibre "La volta de canó a l'arquitectura tradicional". Les cabanes de volta són el resultat tant del context econòmic, social i cultural de la Fatarella i dels seus voltants, com de la tipologia de pedra que s'hi localitza. La possibilitat d'obtenir la pedra i treballar-la afavoreix estructures complexes de construccions. La necessitat de resguardar persones, animals, els estris de treball al camp i disposar d'espais per assecar la collita en aquest context rural, dona lloc a la construcció de les cabanes de volta de canó. La recerca desenvolupada ha permès registrar i analitzar aquesta tipologia de construccions utilitzant l'eina de captura massiva de dades, la fotogrametria digital, de forma sistemàtica com mai abans s'havien realitzat.

ACTIVITAT DE DIVULGACIÓ: presentació de llibre i xerrada

ORGANITZA: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili

NO CAL INSCRIPCIÓ

MUSEU ETNOLÒGIC I DE LES CULTURES DEL MÓN
  • Quan 30/11/2022 de 17:30 a 18:30
  • On MUSEU ETNOLÒGIC I DE LES CULTURES DEL MÓN
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 679786990
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal