Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La conservació dels paisatges de pedra seca i el seu valor per la biodiversitat

Els cafè Prismàtic són seminaris virtuals on fem el cafè plegades durant una hora i aprenem sobre els temes més 'trendy' de la gestió i la planificació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Ara arriba l'últim cafè de la temporada i conté un toc especial. Unim, a través de les construccions de pedra seca, el patrimoni cultural de molts territoris catalans amb el patrimoni natural i la biodiversitat. Per conèixer aquest món tan desconegut, ens acompanyen el Pere Pons i el Marc Franch, investigadors del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona. En uns ecosistemes cada vegada més càlids i propensos a incendis, les estructures de pedra seca podrien ser claus com a refugis de biodiversitat. No obstant això, encara es desconeix quines condicions ambientals proporcionen i quins organismes alberguen. Coneixerem el projecte de la Universitat de Girona que ha estudiat els paisatges de pedra seca de l’Alt Empordà i la seva biodiversitat. El treball també ha ressaltat la importància de la flora i fauna locals, ha promogut el seu coneixement i ha facilitat dades per a una millor conservació d'aquest patrimoni històric i natural. I encara més, ha elaborat un protocol ràpid d'avaluació de la biodiversitat d'aquests indrets perquè el personal gestor pugui emprar-ho. Hi haurà un espai final on es podran compartir tots els comentaris, propostes i suggeriments que vulgueu traslladar als experts. No t'ho perdis!

  • La conservació dels paisatges de pedra seca i el seu valor per la biodiversitat
  • 2023-12-15T12:00:00+01:00
  • 2023-12-15T13:00:00+01:00
  • Els cafè Prismàtic són seminaris virtuals on fem el cafè plegades durant una hora i aprenem sobre els temes més 'trendy' de la gestió i la planificació del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya. Ara arriba l'últim cafè de la temporada i conté un toc especial. Unim, a través de les construccions de pedra seca, el patrimoni cultural de molts territoris catalans amb el patrimoni natural i la biodiversitat. Per conèixer aquest món tan desconegut, ens acompanyen el Pere Pons i el Marc Franch, investigadors del Departament de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona. En uns ecosistemes cada vegada més càlids i propensos a incendis, les estructures de pedra seca podrien ser claus com a refugis de biodiversitat. No obstant això, encara es desconeix quines condicions ambientals proporcionen i quins organismes alberguen. Coneixerem el projecte de la Universitat de Girona que ha estudiat els paisatges de pedra seca de l’Alt Empordà i la seva biodiversitat. El treball també ha ressaltat la importància de la flora i fauna locals, ha promogut el seu coneixement i ha facilitat dades per a una millor conservació d'aquest patrimoni històric i natural. I encara més, ha elaborat un protocol ràpid d'avaluació de la biodiversitat d'aquests indrets perquè el personal gestor pugui emprar-ho. Hi haurà un espai final on es podran compartir tots els comentaris, propostes i suggeriments que vulgueu traslladar als experts. No t'ho perdis!

ACTIVITAT DE DIVULGACIÓ

ORGANITZA: Prismàtic

CAL INSCRIPCIÓ: http://www.prisma-tic.cat/agenda/la-conservacio-dels-paisatges-de-pedra-seca-i-el-seu-valor-la-biodiversitat

En línia
  • Quan 15/12/2023 de 12:00 a 13:00
  • On En línia
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 633638862
  • URL de l'esdeveniment Lloc web relacionat
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal