Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració de l'exposició PAREDADORS I PEDRERS, EN PERILL D'EXTINCIÓ d’Anna Lofi

L’art de la pedra seca o de la paret en sec consisteix a apilar i encaixar pedres i roques, sense cap tipus d’argamassa, per crear una estructura. L’illa de Menorca és Reserva Natural de la Biosfera, i la tècnica de la paret de pedra seca crea un equilibri entre l’explotació de l’entorn i el respecte cap al medi ambient. Marges, murs, pous d’aigua, tancats per a bestiar, cabanes, camins... són algunes de les construccions que es poden trobar per tota l’illa fetes de pedra seca. Aquesta exposició està integrada per trenta fotografies en color de gran qualitat que posen en valor l’art de la pedra seca a Menorca, un art vinculat al territori i a la natura sense deixar de banda la tradició. És una manera visual d’acostar al gran públic aquesta tècnica ancestral, inscrita l’any 2018 a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, i que actualment està en perill de desaparició, ja que cada vegada queden menys paredadors i picapedrers que puguin mantenir-la.

  • Inauguració de l'exposició PAREDADORS I PEDRERS, EN PERILL D'EXTINCIÓ d’Anna Lofi
  • 2023-11-17T19:00:00+01:00
  • 2023-11-17T20:30:00+01:00
  • L’art de la pedra seca o de la paret en sec consisteix a apilar i encaixar pedres i roques, sense cap tipus d’argamassa, per crear una estructura. L’illa de Menorca és Reserva Natural de la Biosfera, i la tècnica de la paret de pedra seca crea un equilibri entre l’explotació de l’entorn i el respecte cap al medi ambient. Marges, murs, pous d’aigua, tancats per a bestiar, cabanes, camins... són algunes de les construccions que es poden trobar per tota l’illa fetes de pedra seca. Aquesta exposició està integrada per trenta fotografies en color de gran qualitat que posen en valor l’art de la pedra seca a Menorca, un art vinculat al territori i a la natura sense deixar de banda la tradició. És una manera visual d’acostar al gran públic aquesta tècnica ancestral, inscrita l’any 2018 a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, i que actualment està en perill de desaparició, ja que cada vegada queden menys paredadors i picapedrers que puguin mantenir-la.

ACTIVITAT DE DIVULGACIÓ

ORGANITZA: Oficina de Difusió de la Diputació de Girona, INSPAI - Centre de la Imatge de la Diputació de Girona i Ajuntament de Llers

NO CAL INSCRPCIÓ

HORARI DE VISITA DE L'EXPOSICIÓ:

-Dissabtes de 10 a 13h i de 17 a 19h

-Diumenges de 10 a 13h

-Visites per a grups (mínim 10 persones): hores convingudes

Castell de Llers
  • Quan 17/11/2023 de 19:00 a 20:30
  • On Castell de Llers
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 972 52 80 20
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal