Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pont de Vilomara i Rocafort: terra de pedra seca

La Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort organitza el matí del dissabte 12 de Novembre al Casal de Rocafort una Jornada dedicada a la Pedra Seca per commemorar ser el municipi català líder en construccions fetes amb aquesta tècnica constructiva. Més de 1100 barraques de vinya catalogades a la wikipedra! A més d’una extensa xarxa de marges, aljubs, forns i tines que fan d’aquest municipi una autèntica i genuïna Terra de Pedra Seca.

  • El Pont de Vilomara i Rocafort: terra de pedra seca
  • 2022-11-12T09:30:00+01:00
  • 2022-11-12T13:00:00+01:00
  • La Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort organitza el matí del dissabte 12 de Novembre al Casal de Rocafort una Jornada dedicada a la Pedra Seca per commemorar ser el municipi català líder en construccions fetes amb aquesta tècnica constructiva. Més de 1100 barraques de vinya catalogades a la wikipedra! A més d’una extensa xarxa de marges, aljubs, forns i tines que fan d’aquest municipi una autèntica i genuïna Terra de Pedra Seca.

ACTIVITAT DE DIVULGACIÓ

ORGANITZA: Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort

CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. AFORAMENT LIMITAT: https://elpont.mireserva.es/event/el-pont-de-vilomara-i-rocafort:-terra-de-pedra-seca-98/booking

La Jornada començarà a les 9:30:

-Benvinguda i presentació de la Jornada per part de l’alcalde del municipi Enric Campàs.

-Col·loqui a l’entorn de les construccions de Pedra Seca amb Jaume Plans, Mireia Vila, Joan M. Vives i amb Jordi Griera-Cors com a moderador.

Breu pausa

-Presentació la Pedra Seca al nostre municipi: estat actual, a càrrec d’en Pere Trapé.

A continuació, l’alcalde Enric Campàs presentarà l’acte d’homenatge als pioners en la catalogació de construccions de pedra en sec, que consistirà en:

-Exposició de la trajectòria del grup barracaire «Drac Verd de Sitges» a càrrec de Francesc Guardiola

-Lliurament d’un record de reconeixement als membres del «Drac Verd de Sitges»

- Cloenda de la jornada de la mà del Sr. Valentí Junyent, diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona.

La Comissió de la Pedra Seca del Pont de Vilomara i Rocafort està encapçalada per l’alcalde del municipi juntament amb membres de les entitats: Rocafort Patrimoni i Documentació, Grup Barracaire de Rocafort i la Biblioteca municipal.

Casal de Rocafort