Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Descoberta teatralitzada del patrimoni de pedra seca: La Garriga d'Empordà - Llers

El poble de Llers acollirà un espectacle teatralitzat de petit format entorn a la pedra seca per descobrir aquest patrimoni, ofici i tècnica constructiva i els seus valors, gaudir del paisatge i comprendre els valors d’aquestes construccions que configuren un paisatge identitari i d’altíssim valor. (Algunes de les quals s’han estat restaurant dins del projecte amb cursos oferits pel Gremi de Margers de Catalunya, i ara, a punt d’acabar el darrer i més avançat es farà al municipi l'Examen Oficial de Marger per obtenir una titulació acceptada a nivell europeu). L’activitat acabarà amb un tast de productes de la terra.

  • Descoberta teatralitzada del patrimoni de pedra seca: La Garriga d'Empordà - Llers
  • 2023-12-03T11:30:00+01:00
  • 2023-12-03T13:00:00+01:00
  • El poble de Llers acollirà un espectacle teatralitzat de petit format entorn a la pedra seca per descobrir aquest patrimoni, ofici i tècnica constructiva i els seus valors, gaudir del paisatge i comprendre els valors d’aquestes construccions que configuren un paisatge identitari i d’altíssim valor. (Algunes de les quals s’han estat restaurant dins del projecte amb cursos oferits pel Gremi de Margers de Catalunya, i ara, a punt d’acabar el darrer i més avançat es farà al municipi l'Examen Oficial de Marger per obtenir una titulació acceptada a nivell europeu). L’activitat acabarà amb un tast de productes de la terra.

ACTIVITAT DE DESCOBERTA

ORGANITZA: Consell Comarcal Alt Empordà (Àrea de Turisme)

Les nostres seran tres activitats vinculades a la descoberta guiada del Patrimoni de Pedra Seca a la Garriga d’Empordà i a tres dels municipis impulsors del PECT desenvolupat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà: Avinyonet de Puigventós, Llers i Vilanant. La resta de municipis que tenen en comú el paisatge de la Garriga són Biure i Pont de Molins i tots comparteixen un únic objectiu clau: la creació d’un nou recurs turístic basat en la valorització de la pedra seca i la seva tècnica.

L’operació s’anomena «Valorització del patrimoni cultural de la pedra seca a la Garriga d’Empordà: un patrimoni viu i actiu» (PR15-019118), presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en el marc de PECT Eix Valorització del patrimoni històric i cultural: Girona, patrimoni actiu, d’acord amb allò previst en l’ORDRE PRE/208/2022, de 15 de setembre, de segona modificació de l'Ordre PRE/161/2019, d'1 d'agost. El Projecte i les actuacions que inclou estan cofinançades en un 25% per la Diputació de Girona i un 50% per la Generalitat de Catalunya en el marc de projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) emmarcats en la RIS3CAT i en el Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. (https://www.altemporda.org/portal/turisme/girona-patrimoni-actiu-valoritzacio-del-patrimoni-cultural-pedra-seca-a-la-garriga-d-emporda)

CAL INSCRIPCIÓ: Places gratuïtes i limitades

Es recomana dur protecció solar, calçat còmode i aigua.

Llers